ÎNLĂTURĂ VĂLUL COMPLEXULUI de sine

posted in: Uncategorized | 0

ÎNLĂTURĂ VĂLUL COMPLEXULUI de sine

Mulți citesc cuvântul din titlu drept *val*, din expresia *val-după-val*, la mare. El, în realitate, exprimă acel ceva care ne acoperă CONȘTIENȚA, un văl, atunci când eșuăm în strădania noastră de a împăca imaginea ideală, ceea ce dorim să fim, cu imaginea reală, respectiv ceea ce suntem cu adevărat.

Se spune că suntem sau ne simțim complexați. psihologii susțin, despre noi, românii, că suntem un popor de complexați. Ori resimțim o accentuare a nesiguranței, neîncrederii, fricii de eșec, ceea ce ne conduce la APATIE și chiar DEPRESIE, sau trecem de la inferioritatea expusă mai sus la superioritatea manifestă: criticăm exagerat de mult, pretenții exagerate față de noi înșine și față de ceilalți, vanitate, aroganță, snobism și – de ce nu – comportament tiranic.

CASA DE AJUTOR RECIPROC A PENSIONARILOR din Alba Iulia se străduiește să înlăture de pe conștiența multora dintre membrii săi, și nu numai vălul complexului de inferioritate. Un membru care se crede și chiar este exclus social din punct de vedere financiar, este inclus, la locul său din societate, prin ajutor reciproc; dacă eșuează social prin depresie sau tristețe, este readus în cadrul colectivului prin acțiuni de socializare: reuniuni, aniversări, excursii, divertisment.

Membrii sunt ajutați să distingă între propriile judecăți de valoare și cele existențiale, între comportamente neadaprive și cele benefice, prin transformarea lor în obișnuințe, prin repetare.

 

Follow CARP Alba Iulia:

CARP Alba Iulia este o asociatie al carei scop este ajutorarea reciproca a membrilor sai. Sediul asociatiei este in Alba Iulia, strada Teilor nr.10

Latest posts from

Leave a Reply