STIMA DE SINE – judecata despre noi înșine

posted in: Uncategorized | 0

STIMA DE SINE – judecata despre noi înșine

 

Psihologii spun că, tot ceea ce noi credem – conștient și în subconștient – credința, despre noi înșine, ne face să o apreciem, să o socotim drept STIMĂ DE SINE.

În subconștient, ea există și va fi scoasă la suprafață, odată cu conștientizarea propriului corp și a numelui propriu. Este tendința de afirmare a propriei identități ca formă primară a STIMEI DE SINE.

Judecata, respectiv imaginea despre noi înșine, se formează și se dezvoltă în cadrul social. De aceea auzi spunându-se despre vreunul mai sălbăticit *fuge de lume*. Nu-i format. Pentru el nu au lucrat ori nu i s-au întipărit: cadrul, criteriile și standardele sociale.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, din Alba Iulia, este și locul unde există și continuă să se formeze un asemenea mediu *de socializare*, de apropiere a judecăților de sine, de conștientizare a nevoilor.

Mai sunt pensionari, care și-au format convingeri, despre ei înșiși, eronate. Mai demult se spunea *STIMA NOASTRĂ ȘI MÂNDRIA…*. Se vede treaba că, vorbind de convingerea socială, aceasta s-a format prin reacțiile celorlalte persoane față de ei. Dar, dacă așa stă treaba, oare de ce nu întorc acea apreciere prin AJUTOR RECIPROC? Este și o formă a conștientizării creștine: *AJUTĂ-ȚI APROAPELE*. Ș-apoi, unde se poate face un asemenea gest, mai rapid și mai direct, decât fiind membru al CASEI DE AJUTOR RECIPROC A PENSIONARILOR din Alba Iulia.

Follow CARP Alba Iulia:

CARP Alba Iulia este o asociatie al carei scop este ajutorarea reciproca a membrilor sai. Sediul asociatiei este in Alba Iulia, strada Teilor nr.10

Latest posts from

Leave a Reply