AȘTEPTAREA în…nerăbdare

posted in: Uncategorized | 0

AȘTEPTAREA în…nerăbdare

Timpul nu așteaptă cu…oamenii în vârstă. De vârsta a treia, adică.

Când eram copii, zilele ni se păreau…destul de lungi, chiar foarte. Oare viața era mai lungă? Ori așa ni se părea?

Pentru părinții noștri, adulți sau maturi, care au multe probleme de rezolvat, zilele par…mai scurte.

Când ajungem la…vârsta a treia, 60+ ori 70+ (nu-mi dau seama), trăim mult…mult mai repede, în lumi temporal diferite. Opiniile ori preferințele (și ele) nu se aseamănă cu ale tinerilor. Înseamnă că ceasornicul din existența noastră nu ne lasă să așteptăm.

În așteptarea ticăitului următor, suntem nerăbdători: nu ne mai putem (sau așa pare) concentra…la mai nimic. Mă întreb, în permanență: de ce nu mai sună telefonul?

Dacă mergi…pe drum, îți faci o mulțime de nervi. Te enervează…vecinul în autobuz ori tinerețea unei trecătoare care se împiedică de tine.

Gândești soluții să rezolvi probleme, dar…ți se pare un secol până să le adopți. Ai vrea să îți apară imediat. Nu peste mult timp intri în panică.

Ești nerăbdătoare să intri la doctor (medicul de familie ori specialist) și te întrebi…frecându-ți degetele, cât mai durează. Dacă ospătarul a venit cu întârziere, îl admonestezi zicându-i că *a venit greu*. Îi promiți că, la plecare, vei vorbi cu *șeful* despre întârziere.

Dar câte și…mai câte AȘTEPȚI nerăbdător.

  • dacă nu ești precum…vârstnicul meu din postare, vei aștepta *oricât va fi nevoie*;
  • conștient că trebuie să te întrebi *oare de ce* și e nevoie să ai mai multă răbdare, vei amâna orice observație: făcută altuia ori sinelui tău;
  • dorind ca totul să se întâmple…potrivit propriului ceasornic, care ticăie tot mai repede, vei proceda ca mine: ajuns la 70+…AȘTEPT CU NERĂBDARE!!!

Casa de Ajutor a Pensionarilor…din Alba Iulia așteaptă, la rându-i, să nu ascunzi ci să spui prietenilor cele postate de mine.

Distribuie!!!

Follow CARP Alba Iulia:

CARP Alba Iulia este o asociatie al carei scop este ajutorarea reciproca a membrilor sai. Sediul asociatiei este in Alba Iulia, strada Teilor nr.10

Latest posts from

Leave a Reply