Înaintarea în VÂRSTĂ accelerează starea de disconfort

posted in: Uncategorized | 0

Înaintarea în VÂRSTĂ accelerează starea de disconfort

Omul, ca și pomul, se ridică la o vârstă, după apariția fiecăruia pe pământ.

Trece un timp, poate mai îndelungat sau mai scurt, și devine, fiecare, matur.

Dacă omul a avut și continuă să aibă un stil de viață dezordonat, cu mese copioase și ceva *nani* de îndată după, sedentarismul și greutatea corporală în creștere vor face ravagii în corp. Iată, parțial, izvorul stării de disconfort.

Dar, dacă mai adaugă și fum de țigară, grăsimi și alcool în exces, pe fondul de stress (caracteristic zilelor – în capitalism) din ce în ce mai accentuat, disconfortul va deveni tot mai pregnant. Sângele, fluidul care se compară cu seva din pomul lăudat, va fi împins spre artere cu mare greutate, dar cu forță sporită.

Înaintând în vârstă, omul dezvoltă hipertensiune și o îmbătrânire a arterelor mai rapidă decât vârsta cronologică. Starea de disconfort, din cap până în picioare, se instalează fizic și psihic, iar vârstnicul simte nevoia de apropiere.

Iată de ce, scriam anterior că, avem un prieten, la numai un *toiag* distanță. Este CARP alba Iulia, care îmi redă pofta de viață și speranța ca mulți prieteni care, chiar dacă nu sunt membri ai Casei, vor face donații și îmi vor face *bruma* de rest de viață de trăit mai bine. Membrii, aflați în atari situații, mulțumesc binevoitorilor donatori.

Follow CARP Alba Iulia:

CARP Alba Iulia este o asociatie al carei scop este ajutorarea reciproca a membrilor sai. Sediul asociatiei este in Alba Iulia, strada Teilor nr.10

Latest posts from

Leave a Reply